social media profielen in zoekresultaten

social media profielen in zoekresultaten van Google

De zogenaamde Knowledge Graph die door Google in november van vorig jaar reeds werd uitgebreid met de sociale profielen van bijvoorbeeld bekende politici lijkt te zijn uitgebreid. Tegenwoordig is het namelijk mogelijk om tijdens het uitvoeren van een zoekopdracht met betrekking tot een bekend bedrijf zoals Apple door te klikken naar de pagina op social media zoals Google+, Facebook en Twitter. Ook dit wijst er op dat Google steeds meer en meer waarde hecht aan de informatie die al dan niet op sociale media aanwezig is over uw bedrijf en daar kunt u, uw voordeel mee doen!

 

Tijdens het uitvoeren van verschillende zoekopdrachten zoals met name die van Amazon  en Starbucks werd meteen reeds duidelijk dat de social media profielen van dergelijke bekende en grote namen reeds in de zoekmachine zijn gelinkt. Dit lijkt vooralsnog uitsluitend te gelden voor zoekopdrachten die worden uitgevoerd in de Amerikaanse zoekmachine. Tijdens het uitvoeren van een plaatselijke zoekopdracht in Nederland en België waren de social media icoontjes namelijk nog nergens te bekennen.

Hoewel het nog niet bekend is wanneer de social media icons aan de Nederlandse zoekopdrachten worden toegevoegd, kun je je website hier al wel op voorbereiden door middel van een nieuwe markup die hiervoor geintroduceerd is.