Sneller delen via de WhatsApp

WhatsApp is ongekend populair bij de Nederlandse smartphone bezitters, in totaal zijn er 8,7 miljoen Nederlanders die de berichtendienst gebruiken, maar de e-commerce heeft er nog geen gebruik van kunnen maken. Adverteren in WhatsApp kan niet en in tegenstelling tot bijvoorbeeld Facebook Messenger is er geen desktopversie. Toch is er dankzij handige downloads nu een deelknop te tonen op jouw mobiele site.

Maak een WhatsApp deelknop op je website

Waarschijnlijk heb je op je product- en bedankpagina’s al zogenoemde deelknoppen geïnstalleerd. Delen kan via Twitter, Facebook, Google+ en via de e-mail. Met het bereik van WhatsApp is een deelknop voor die berichtendienst ook sterk aan te raden, zeker na de uitkomsten van een paar kleine tests in de Verenigde Staten. Daar bleek op websites vaker op de WhatsApp-deelknop gedrukt te worden dan bijvoorbeeld op de Twitter-deelknop. Onderstaande diagram komt van de mobiele website van ftw.usatoday.com, daar werd de WhatsApp–share knop al door 18% van de delers gebruikt.

Cijfers over WhatsApp

  • 500 miljoen actieve gebruikers wereldwijd
  • 8,7 miljoen Nederlanders gebruiken de berichtendienst (een groei van één miljoen gebruikers in één jaar)
  • 90% van de vrouwen met een smartphone heeft WhatsApp geïnstalleerd
  • 80% van de mannen met een smartphone heeft WhatsApp geïnstalleerd

(bron: Telecompaper)

Vooralsnog alleen voor iPhones

Hoewel WhatsApp ook te gebruiken is op telefoons met Android besturing en Windows Phones, kunnen (op dit moment) alleen iPhone gebruikers bereikt worden met de deelknop. Dat komt doordat WhatsApp alleen voor iPhones de techniek om te delen mogelijk heeft gemaakt.

 

Zo voeg je de knop toe

Op je site plaats je de groene deelknop, met een html-code. Deze code zorgt er ook voor dat de knop alleen zichtbaar is op ondersteunde platformen en apparaten.

Let op! als je de code al toegevoegd hebt voor 16-09-2014, dan zul je deze moeten updaten!

De html-code kun je krijgen via onderstaande websites:

www.delen-via-whatsapp.nl

whatsapp-sharing.com

Een miljoenenbereik

Mond-tot-mondreclame is nog steeds één van de meest waardevolle marketinginstrumenten. Met het bereik van WhatsApp maak je mond-tot-mondreclame in één klap mogelijk voor een miljoenenpubliek.