Pinterest-feiten

Pinterest-feiten:

Weer een mooi artikel geschreven door Bianca van de Ketterij,

Je houdt ervan of je hebt er een grote hekel aan: Pinterest. Het platform waarop je jouw favoriete foto’s, illustraties en video’s als een online knipselmap kunt verzamelen, is populair. De gebruikersaantallen groeien, dat is een feit. En dat met name vrouwen dol zijn op Pinterest, weten we ook. Maar kende jij deze 19 feiten over het online prikbord al?

De feiten zijn verzameld en verwerkt in de onderstaande infographic door Social Marketing Writing. Het zijn niet alleen leuke zaken om te weten, maar ook handige leerpunten voor ondernemers die Pinterest zakelijk gebruiken. Wist je bijvoorbeeld dat 80 procent van de geplaatste pins eigenlijk repins zijn? En dat iedere dag een andere categorie populair is? Zo is beeldmateriaal op het gebied van fitness het populairst op maandag. Op woensdag genieten we het meest van quotes en vrijdag staat in het teken van humor.

Wil je jouw content nog beter onder de aandacht brengen van het Pinterest-publiek? Ga nog meer pinnen! De visual laat zien dat gebruikers die 15 tot 30 keer per dag pinnen meer resultaat halen. Zorg voor omschrijvingen tussen 100 en 200 woorden. Met name zaterdag is een goede dag om aanwezig te zijn, met name ’s middag en ’s avonds. Wil je alle 19 feiten over Pinterest lezen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

19-Pinterest-Statistics-You-Probably-Don’t-Know-But-Should-Infographic

Bron Frankwaching.