Hoe krijg je meer volgers op Instagram

Neem de eerste stap voor het verdienen van de eerste 100 volgers op Instagram.

 

 

Wat je misschien al weet is dat Instagram een groeiend kanaal is waarmee particulieren en bedrijven  hun merk proberen uit te breiden.Voor bedrijven in het bijzonder, het is een manier om uw merk te vermenselijken, werven van toekomstige werknemers, showcase van uw product en bedrijfscultuur, verrukking klanten, en het genereren van new business.

Tenzij je beroemd bent, is het echt moeilijk om een enorme stroom volgers op Instagram te vergaren zonder  hier hard voor te werken.

Voor de gemiddelde persoon of bedrijf,  is het kweken van je volgers een beste klus en kost  tijd en aandacht op dagelijkse basis. En hoewel je misschien geneigd bent om je eerste paar volgelingen te kopen om de bal aan het rollen te krijgen, is dit niet de manier veel volgelingen zijn of nep of van lage kwaliteit.

Gelukkig zijn er een paar dingen die je meteen kunt doen om minstens 100 volgers van kwaliteit voor uw persoonlijke of professionele Instagram-account te verzamelen. Het draait er allemaal om te weten waarin uw de tijd en moeite in moet investeren en dat is precies wat wij u in deze post zullen laten zien.

 Op zoek naar inspiratie? Lees deze blogpost tot en met 17 van de beste merken op Instagram.

Hoe krijg je meer volgers op Instagram

 

1 Creëer en optimaliseer je profiel

Pas je Instagram-profiel aan zodat deze er goed uitziet, vertel uw potentiële volgelingen wie je bent, en geef ze een reden om je te volgen.

Hoe? Begin met het maken van  uw gebruikersnaam deze moet herkenbaar en eenvoudig zijn zodat mensen hem snel kunnen zoeken en onthouden. Als de naam van uw bedrijf al in gebruik is, probeer dan een combinatie van uw voornaam als het eerste deel van uw gebruikersnaam. Bijvoorbeeld, de Australische activewear lijn Lorna Jane maakt gebruik van de gebruikersnaam @lornajaneactive.

(Let op: Zorg ervoor dat u uw uw volledige bedrijfsnaam toe voegt aan het veld “Naam” in het hoofdstuk “Opties” de versnelling knop op iOS, of drie punten op Android). Dit zal verschijnen onder je profiel foto en onder uw gebruikersnaam.

Daarna, zorg ervoor dat je profiel openbaar is. Om je profiel publiek openbaar te maken op Instagram ga dan naar options en zorg ervoor dat “Private Account” is uitgeschakeld.

Vervolgens vul je bio met heerlijke, bruikbare en informatieve informatie over uw merk

zodat je mensen een reden geeft om je te volgen.

Voeg vervolgens een link naar uw bio  om het eenvoudig te maken voor mensen om rechtstreeks van Instagram naar uw website te surfen. De ruimte  voor de URL’s is kostbaar onroerend goed, want het is de enige plek binnen Instagram waar je een klikbare link kunt plaatsen, dus gebruik het verstandig. We raden het gebruik van een verkorte, aangepaste bitly link aan.

Wij raden u af uw Instagram account koppelen aan Twitter en Facebook zodat je Instagram berichten  automatisch op die andere accounts worden gepubliceerd. Waarom omdat de post van instagram vaak anders is dan die op een Facebook account (moeten wij ook nog mee aan de slag)

Zorg dat op instagram de foto’s van goede kwaliteit zijn

Lees deze  blog post voor tips van het maken van goede foto’s op je smartphone.

Hier zijn wat handige tips.

  • Focus op één onderwerp per keer.
  • Embrace negatieve ruimte.
  • Vind interessante perspectieven.
  • Kijk voor symmetrie.
  • Let op kleine details.
  • Maak je followers lachen.

Click here for all 18 tips

Start met posten

Om te beginnen met posten raden wij je aan om een social media kalender bij te houden

zodat je de inspanningen kunt bijhouden.

Gebruik relevante hashtags

Doe een beetje onderzoek naar relevante hashtags in uw niche of de industrie. De eenvoudigste manier om dit onderzoek te doen is in de Instagram app zelf, in de “verkennen” tab ( het vergrootglas). Wanneer u zoekt naar een hashtag, zal het u een lijst met gerelateerde hashtags laten zien aan de bovenkant van je scherm.

Zoek de interactie met andere gebruikers op en je volgens natuurlijk.  Maak gebruik van Cross-promotie met gebruikers die het vergelijkbaar publiek hebben.

Maak een Instagram contest

Je zou een UGC (User Generated Content) element toe kunnen voegen aan de wedstrijd, waar mensen een foto van hun eigen plaatsen en gebruik maken van een bepaalde hashtag samen met het volgen van je account.

  • Share Instagram verhalen en live video’s.
  • Maak je profiel makkelijk te vinden en te volgen

Alles nog eens rustig na lezen?