Google Webmaster Tools wordt geïntegreerd in Analytics

Webmaster Tools wordt geïntegreerd in Analytics:

Dit is iets wat veel webmaster al langer vragen en eindelijk is het dan zo ver. Dit is nog maar een pilot waarbij er SEO rapporten gaan worden weergegeven in Google Analytics gebaseerd op de zoekopdrachten uit de Webmaster Tools. De SEO gegevens kunnen dan worden opgedeeld en hier kunnen dan grafieken van worden gemaakt.

Zo kun je bijvoorbeeld filteren op zoekopdrachten die meer dan honderd kliks hadden en in een grafiek zien hoeveel die zoekopdrachten hebben bijgedragen aan het volledige aantal bezoeken.

De koppeling is nog wel optioneel, wil je hiervan gebruik maken dan moet je je inschrijven via

dit formulier. Als de resultaten van de tests positief zijn mogen we na verloop van tijd een volledige integratie verwachten.

Analytics wars?

Dat Google hier nu plots meer vaart achter zet is geen verrassing. Bing is namelijk ook sterk bezig met de uitbreiding van zijn Webmaster Tools en het lijkt erop dat zij aan populariteit aan het winnen zijn (heb hier geen cijfers van..).

Bing heeft namelijk nauwe banden met Facebook wat waarschijnlijk in de toekomst ook gaat leiden tot de integratie van het meten van sociale signalen voor websites.

 

Maar wacht daar heb je Google, zij hebben vorige week het bedrijf PostRank gekocht. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het meten van sociale signalen!

 

Bron: Webmaster Central Blog, Search Engine Watch