Google Penguin update doorgeschoven naar begin volgend jaar

Google Penguin update 4.0

De laatste Penguin Update dateert alweer van oktober vorig jaar (2014). Google gaf eerder aan dat de nieuwste update eind dit jaar zou verschijnen. Volgens Searchengineland wordt de lanceerdatum door de aankomende feestdagen doorgeschoven naar volgend jaar.

Hierdoor zullen we nog even moeten wachten op een in mijn ogen interessante update. Deze belooft namelijk real-time te worden, wat zou betekenen dat je realtime een penalty kunt krijgen of oplossen.

Wat was Google Penguin ook alweer?

Google Penguin is een algoritme wat zich onder andere richt op de slechte links op het internet. Het spoort deze op en straft degene die met dergelijke links hun linkprofiel bewust hebben gemanipuleerd.

 

Waarom is de volgende update dan zo interessant?

In het verleden zijn er al verschillende updates geweest en inmiddels zitten we op versie 3.0. Het “nadeel” van de vorige versies is dat de gegevens niet real-time worden verwerkt. Zo kan er een hele tijd overheen gaan voordat het opgeloste probleem (de links verwijderd of disavowed) ook door Google wordt erkend.

De volgende update belooft daar dus verbetering in te brengen door real-time data te verwerken. Dit zou betekenen dat wanneer slechte links worden ontdekt de penalty ook real-time in werking zal treden. Van de andere kant: verwijder je dezelfde links zou de penalty ook real-time worden opgeheven.

Auteur:K.Geenen.