Google maps make over

Nieuwe make over Google maps:

Het heeft even mogen duren, maar sinds afgelopen maandag is ook de webversie van Google Maps voorzien van een vers likje verf. Het nieuwe ontwerp is gebaseerd op het Material Design dat moet zorgen voor een uniforme gebruikerservaring en het valt dan ook direct op dat de ervaring op het web vrijwel identiek is aan de mobiele app voor Android of iOS.

Google Maps voor het web

Het Material Design in Google Maps voor het web zie je onmiddellijk terug wanneer je een zoekopdracht invoert of een route gaat plannen met de navigatie feature. Het is een veel platter en strakker ontwerp in vergelijking met de oude versie. Wanneer je al gebruik maakt van de Google Maps-app voor Android of iOS, dan zal je onmiddellijk de interface elementen en het blauwe kleurenpalet herkennen.

Aan de linkerkant is een volledig nieuw menu te vinden, hoewel de nieuwe webversie van Google Maps qua functionaliteit niks nieuws biedt maar wel een volledig nieuwe look heeft gekregen. Je kan in dit menu zoeken naar locaties, bezienswaardigheden, routes plannen en meer informatie opvragen over de locaties die je gaat bezoeken. Alles in het strakke en stijlvolle Material Design.

Google Maps

Een handige nieuwe versie van Google Maps voor het web is de eenvoud waarmee Street View is te activeren. Wanneer je op een plek op de kaart klikt verschijnt er onderin een kleine melding met een Street View thumbnail, klik je op deze afbeelding dan wordt Street View direct geopend.

Google Maps met het vernieuwde Material Design is nu beschikbaar voor alle gebruikers die de dienst openen via hun browser.