Facebook Lead ads

Facebook-logo

FACEBOOK LEAD ADS:

Via Facebook adverteren is niets nieuws meer. Je kunt je tijdlijn tegenwoordig niet meer bekijken of je ziet wel reclame. Heel logisch eigenlijk ook, omdat je met Facebook heel gericht kunt adverteren en dat vinden nou eenmaal erg handig. Je verspilt geen geld aan mensen die je toch zeker je klanten niet zijn en kan je potentiële klanten op een gepaste manier aanspreken. Ook wordt er veel reclame gemaakt via e-mailnieuwsbrieven en door telefoongesprekken. Het probleem bij deze manieren van reclame maken is echter dat je e-mailadressen en telefoonnummers moet hebben. Gelukkig gaat Facebook je daar in de toekomst waarschijnlijk mee helpen.

Facebook lead ads

Facebook experimenteert momenteel bij een aantal bedrijven met Facebook lead ads, een functie waarbij met je twee klikken op het scherm een opt-in formulier kunt invullen. In een advertentie kun je als bedrijf een subscribe knop toevoegen waarop gebruikers kunnen klikken. Vervolgens opent er een venster waarbij gebruikers te zien krijgen welke informatie ze versturen. Als de gebruiker in dit venster op submit klikt, dan verstuurd Facebook automatisch de gegevens van de gebruiker naar het bedrijf van de advertentie toe. De volgende type gegevens kunnen worden opgevraagd in de Facebook lead ads:

  • Volledige naam
  • E-mailadress
  • Straatnaam
  • Postcode
  • Stad
  • Staat/provincie
  • Land

Ondertussen gaat Facebook lekker door met het testen van de functie. Of lead ads ook daadwerkelijk het daglicht zal zien, is nog maar de vraag, maar het lijkt er op dat Facebook binnenkort de functie gaat uitrollen voor iedere adverteerder. De kans om meer geld te verdienen laat Facebook natuurlijk niet zomaar liggen. De voordelen voor de Facebook gebruikers lijken groter dan de nadelen, dus het is waarschijnlijk ook voor de gebruikers voordelig als de functie wordt uitgerold. Tot slot is de functie natuurlijk ook heel fijn voor adverteerders. Facebook, kom maar op met die lead ads!