Detailhandelsverkopen trekken weer aan in EU

Detailhandelsverkopen trekken weer aan in EU:

De detailhandelsverkopen in de Europese Unie zijn in juli met 0,3 procent gestegen in vergelijking met de voorgaande maand. De eurozone zag de verkopen met 0,4 procent stijgen. Dat blijkt uit cijfers die statistiekbureau Eurostat donderdag heeft gepubliceerd.

In de EU namen de non-foodverkopen met 0,2 procent toe, terwijl foodretailers een groei van 0,1 procent kenden ten opzichte van juni. In de eurozone namen de volumes binnen non-food en food met respectievelijk 0,1 procent en 0,2 procent toe.

Estland groeide met 2,5 procent het hardst. Duitsland kende een stijging van 1,4 procent. Malta, Portugal en Roemenië waren alle drie goed voor een toename van 1,1 procent. De detailhandelsverkopen liepen het hardst terug in Luxemburg (min 1,2 procent), Polen (min 1,1 procent) en Oostenrijk (min 0,9 procent). De Nederlandse cijfers zijn vertrouwelijk.

Jaar op jaar zijn de detailhandelsverkopen in de eurozone in juli met 2,7 procent gestegen. Dat maakt deze maand de sterkste van dit jaar. In de EU ligt dit percentage op 3,3 procent.

Bron: RetailNews