5 manieren om uw SEO ranking te behouden

5 manieren om je SEO ranking te behouden

1. Update uw website
Dit klinkt intuïtief, maar het is een van de meest voorkomende fouten in de internet marketing niche. Google houdt rekening met zowel de kwaliteit van de inhoud en inhoud versheid als onderdeel van haar ranking algoritme, dus het actueel houden van uw website  is een geweldige manier om je positie te behouden.

Verouderde strategieën, zoals “text only” artikelen kan mogelijk  uw zoekmachine rankings belemmeren. Als u  uw zoekwoorden wilt behouden, moet u uw inhoud bij te werken door het toevoegen van een assortiment van video’s en afbeeldingen voor uw artikelen. Dit zal de ervaring van uw lezers te verbeteren en te verleiden andere mensen om te linken naar uw site.

Neem de tijd om de visuele aantrekkingskracht van uw merk te verbeteren. Het optimaliseren van de lay-out van uw site zal bounce rates verlagen en de kans vergroten van uw bezoekers interactie met je eigen content.

2. Versnel uw website
Site snelheid is al lang een ranking factor in zoekresultaten van Google, maar veel websites willen nog steeds niet erg snel laden – met name op mobiel, waarbij een meerderheid van de zoekopdrachten nu plaatsvinden. Houd er rekening mee dat er meer dan twee miljoen blogs per dag gepost worden, dus als uw website niet snel genoeg wordt geladen. Bezoekers zullen dan waarschijnlijk toevlucht tot een alternatieve oplossing nemen.

Google dringt webmasters hun pagina laadtijd tot minder dan een seconde te krijgen voor mobiele apparaten, die is erg snel. Maar zelfs als je het niet kunt krijgen dat lage, van mening zijn dat elke seconde u afscheren van uw pagina laadtijd vermindert pagina verlaten.

Gelukkig, het maken van uw pagina’s sneller laden moet je niet nodig om een tech expert in uw niche te huren. Hieronder zijn drie eenvoudige stappen die de snelheid van uw website te verbeteren uit te voeren:

Overschakelen naar een snellere, meer betrouwbare hosting service.
Enable compressie van alle afbeeldingen op uw website.
Gebruik een content delivery network (CDN) om downloadsnelheden te verhogen.
Als u nog steeds problemen met uw laadsnelheid, dan kunt u ook proberen een tool genaamd Google PageSpeed Insights, die zal helpen bij het identificeren van de specifieke problemen vertragen van uw website laadtijd en suggereren manieren om ze op te lossen. U kunt meer informatie over Google pagina snelheid suggesties hier lezen.

3.  link building
Een van de meest voorkomende fouten die marketeers maken is gericht op de kwantiteit in plaats van de kwaliteit van hun backlinks.

Als je hebt gerangschikt voor een bepaald zoekwoord, is er geen noodzaak om buitensporige bouwen van backlinks naar die pagina. Google kan detecteren of een site is het verkrijgen van links aan een onredelijk tempo. Het opbouwen van banden te snel als een rode vlag die mogelijk uw website kan gebanned kan worden waargenomen.

Uw rankings kunnen ook dalen als u de meerderheid van uw links op te bouwen om te wijzen op een bepaald artikel. Google wil dat gebruikers in staat zijn om toegang te krijgen tot relevante, nuttige inhoud op uw site.

Als u wilt uw zoekwoord rang te behouden, dan moet u uw inkomende links naar de verschillende pagina’s op uw site uit te breiden. Deze strategie zal je backlink profiel te diversifiëren en het verhogen van uw totale website gezag van de Google-perspectief.

4. uitgaande en interne links
Als contra-intuïtief als het klinkt, kan links binnen uw site net zo belangrijk als backlinks naar uw site. Het verzenden van uitgaande links naar gezag merken in uw niche helpt Google bepalen van de relevantie van uw website.

Zorg er altijd voor dat de externe pagina’s die u links naar relevante, waardevolle inhoud bieden aan uw lezers. Bijvoorbeeld, als je in de outdoor survival skills niche, dan heeft u waarschijnlijk moet niet naar een Harvard University home page. Hoewel .edu links worden vaak door SEO beschouwd als waardevol zijn, zou de inhoud niet congruent om een merk rond de overleving en bescherming.

Interne links, wanneer u een koppeling naar gerelateerde artikelen op uw eigen website, is een andere bruikbare strategie die zal helpen onderhouden van uw zoekwoord rankings. Wanneer goed uitgevoerd, interne links zal zoekmachines helpen om een beter begrip van het belang en de actuele focus van elke pagina. Als een bonus, kan smart interne links houden ook gebruikers op de site langer door ze gemakkelijker toegang tot extra inhoud van de site te geven.

Net als bij uitgaande links, u wilt interne links te gebruiken met mate. Overdrijf het niet door het toevoegen van een overvloed aan links naar uw bestaande inhoud van het artikel.

5. Bouw aan  je social media aanwezigheid
Er is wat onduidelijkheid over de vraag of social media inzet is een ranking factor in search, direct of indirect. Echter, het is overduidelijk dat de zoekmachines  bekijken elke belangrijke social media platform als een autoriteit merk. Websites zoals Facebook, Twitter en LinkedIn allemaal beschikken ze over een hoge PageRank in Google.

Aan de links van deze netwerken zal  Google bepalen wat de relevantie is van uw website. Hoe meer mensen liken,delen en je content, hoe meer zichtbaarheid je ontvangt van deze social media kanalen te delen. Als u doorgaat met de kwaliteit backlinks te vergaren, kan het helpen om uw rankings te stimuleren en te ondersteunen op de lange termijn.

Hier zijn een paar snelle tips die u kunt gebruiken om de zichtbaarheid van uw blog op sociale media te verhogen:

Voeg social media knoppen aandeel aan de zijbalk van uw artikelen.
Gebruik expliciete oproepen tot actie in uw inhoud (bijv., “Als je deze inhoud leuk vond, zeker om het te delen door te klikken op deze knop hier.”).
Bieden een gratis stuk van de inhoud aan uw gebruikers in ruil voor een social media-aandeel.
Het sluiten van gedachten
Zoekmachine optimalisatie is een langdurig proces dat niet ‘s nachts resultaten genereert. Meestal heb je een paar maanden voordat je begint te merken van de vruchten van uw SEO arbeid. De uitvoering van de bovengenoemde vijf strategieën zullen u helpen om uw gezag te behouden lang nadat je hebt gerangschikt voor een bepaald zoekwoord.